Uitslag Grote Verloting 2017 De uitslag van de Grote Verloting 2017 is bekend.

Lees meer >>
In memoriam - Mikel van Dijk Afgelopen donderdag 4 januari is geheel onverwacht de dirigent van het jeugdorkest, Mikel van Dijk, overleden. Hij was sinds april vorig jaar aan onze vereniging verbonden.

Lees meer >>

Jeugd PJ winnaar T.A.V.E.N.U. festival

Het jeugdorkest van PJ doet graag mee aan een festival. Jaarlijks wordt uiteraard deelgenomen aan het Hoeksche Waard Jeugdfestival, maar ook wordt met succes deelgenomen aan “volwassen” festivals, zoals bijvoorbeeld het IJsselmonde Festival een paar jaar geleden (2011) toen zij winnaar van de dag werden.

Ook dit jaar deed het jeugdorkest weer mee aan een “volwassen” festival, op 24 oktober. reisden zij af naar Schoonhoven om zich te laten beoordelen door een deskundige jury tijdens het 30ste  T.A.V.E.N.U. festival. Er deden 9 orkesten mee aan dit festival, uitkomend in 1 van de 5 landelijke divisies. Zo deden er in de hoogste landelijke divisie, de 1ste divisie,   2 orkesten mee en samen met de jeugd van PJ kwamen er nog 2 andere (dus totaal 3) orkesten uit in de derde divisie. 

Deze festival deelname kan aan de succesreeks worden toegevoegd. Vol overtuiging werden de werken Fanfare and Flourishes, Lord Tullamore en John Williams in Concert uitgevoerd. De conclusie kan niet anders zijn dan, dat de uitvoering erg werd gewaardeerd. Het programma van jong PJ werd beloond met maar liefst 89,75 punten! Dit fantastische resultaat was tevens genoeg om festival winnaar te worden en de eerste plaats te behalen.

Muzikanten van het jeugdorkest en Josje, van harte gefeliciteerd!