Uitslag Grote Verloting 2017 De uitslag van de Grote Verloting 2017 is bekend.

Lees meer >>
In memoriam - Mikel van Dijk Afgelopen donderdag 4 januari is geheel onverwacht de dirigent van het jeugdorkest, Mikel van Dijk, overleden. Hij was sinds april vorig jaar aan onze vereniging verbonden.

Lees meer >>

PJ presenteert: WindKracht

Wind, daar is er in Nederland genoeg van en zeker in het najaar. Wind is een natuurlijke luchtbeweging en door te blazen kan men zelf wind maken en een luchtbeweging creëren. Een blaasorkest zoals een harmonieorkest dankt hier zijn naam aan en de internationale benaming voor harmonieorkest is b.v. “wind band” of “wind orchestra”.

Het harmonieorkest van PJ organiseert op 21 november een dubbel concert en heeft het harmonieorkest van Amor Musae uit Prinsenbeek o.l.v. Frans van Dun uitgenodigd. Onder de naam WindKracht zullen deze 2 “symphonic wind bands” uit de eerste divisie de kracht van muziek laten profileren, met een afwisselend muzikaal programma.

Harmonie Amor Musae uit Prinsenbeek maakt symfonische blaasmuziek met allure: voor jong en oud en door jong en oud. De vereniging is in 1888 opgericht spelend in de eerste divisie. Tot het sterk wisselende repertoire van Amor Musae behoren werken van zowel klassieke als moderne componisten, variërend van klassiek, modern, jazzy tot filmmuziek. Vaak treden er bij de concerten bijzondere gasten op, zoals zangeres Margriet Eshuis en de sopraan Waldin Roes. In 2007 begeleidde Amor Musae Gé Reinders bij zijn theaterconcert “Bloas mich het landj door” in het Chasse theater. 

 

Deze eerste editie van WindKracht (WindKracht I) zal plaatsvinden op zaterdag 21 november a.s. in het PJ Muziekcentrum, Industrieweg 5 in Klaaswaal. Het concert begint om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. De toegang voor het concert van deze 2 toporkesten is gratis.

 

Windkracht 1