Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Opleiding

De opleidingscommissie is binnen muziekvereniging Prinses Juliana verantwoordelijk voor de muziekopleidingen. De commissie heeft contact met leerlingen, ouders, bestuur, dirigenten en docenten. Daarnaast organiseert ze de examens, (voorbereidingen op) solistenconcoursen en de voorspeelavonden.

Spelen met Muziek

De opleiding bij Prinses Juliana begint voor de allerkleinsten (2,5 tot 6 jaar in twee groepen) met “Spelen met Muziek”. Dit zijn zeer laagdrempelige sessies waarin kinderen op speelse wijze muziek leren beleven. Spelen met Muziek sessies worden gegeven op vrijdagmiddag.

Blokfluitles

Vanaf 7 jarige leeftijd kan gestart worden met blokfluitlessen. Deze opleiding wordt AMV (Algemene Muzikale Vorming) genoemd. Een deel van de lessen wordt gebruikt om blokfluit te leren spelen, maar daarnaast worden ook oefeningen/spelletjes gedaan met luisteren, zingen en ritmische oefeningen. De AMV lessen worden gegeven op maandagmiddag om 16:00 in het Prinses Juliana gebouw in Klaaswaal en op vrijdagmiddag om 12:45 in basisschool De Weerklank in Westmaas.

Lees meer (PDF) over de Blokfluitlessen in 2017/2018

Individuele lessen

Als 8/9 jarige of ouder kan als volgende stap een instrument worden gekozen, zoals dwarsfluit, klarinet, trompet, saxofoon, hobo, trombone, slagwerk, enz. Vanaf dat moment wordt ook individueel les gegeven door een vaste docent. Deze lessen vinden plaats op verschillende momenten gedurende week:
Maandag: slagwerk, saxofoon
Woensdag: trombone, trompet, dwarsfluit, hobo
Donderdag: hoorn
Vrijdag: klarinet
Zaterdag: fagot

Ook kan dan al de eerste podiumervaring opgedaan worden in het leerlingenorkest. Je kunt dan gelijk het geleerde in de praktijk brengen.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de opleidingscommissie via opleiding@pjklaaswaal.nl of telefonisch met Priscilla de Regt (06-53503204).