Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Succesvol HaFaBraConcert editie 2013

 

Het was druk in Klaaswaal op 2 november jl. Toen organiseerde Prinses Juliana  voor de 3de maal het HaFaBraConcert in Hoeksche Waard, waar een harmonieorkest, fanfareorkest en brassband bij elkaar worden gebracht. Het in grote aantallen toegestroomde publiek kon tijdens dit concert genieten van 150 muzikanten behorende bij 3 orkesten: het harmonieorkest van Prinses Juliana o.l.v. Alex Zwijgers, het Brabants Fanfare Orkest o.l.v. Frans van Dun en Brassband Schoonhoven o.l.v. Erik Janssen.

Het concert werd begonnen door “gastvrouw” Prinses Juliana. PJ had o.a. muziek uit de film “How to Train Your Dragon” op het programma staan, maar ook het concertwerk “Extreme Beethoven” van Johan de Meij. In dit laatste stuk worden enkele muziekwerken van Beethoven op een moderne en eigentijdse wijze in een groot muziekstuk samengebracht. Na PJ was er een optreden van het Brabants Fanfare Orkest en als laatste die avond was het “Bra” gedeelte aan de beurt.

Brassband Schoonhoven is momenteel Nederlands kampioen brassband en heeft die titel 3 jaar achtereenvolgens behaald. Dit optreden was tevens een try out voor de Nederlandse kampioenschappen (NBK) later dit jaar . Tijdens het HaFaBra concert speelde BBS o.a. het verplichte werk voor de kampioensdivisie “Of Distant Memories” van Edward Gregson. Imponerend van de uitvoering van “Epitaph (for Hillsborough)” van Peter Meechan. Dit werk is geïnspireerd op de Hillsborough Ramp die tijdens een voetbalwedstrijd werd veroorzaakt door een paniekuitbraak die een stormloop van toeschouwers tot gevolg had. Ze vond plaats op 15 april1989 in het Hillsborough stadion, de thuishaven van Sheffield Wednesday in Sheffield, Engeland. De stormloop resulteerde in de dood van 96 Liverpool-fans, het jongste slachtoffer was 10 jaar oud en het oudste was 67 jaar. Dit prachtige optreden, samen met de beelden van de ramp die op een scherm werden getoond, zorgde voor een stilte in de zaal aan het slot. 

Het harmonieorkest van Prinses Juliana en haar gasten kunnen terugkijken op een geslaagde en succesvolle avond, die weer op vakkundige wijze werd gepresenteerd door Margriet de Graaf.

Onderstaand het volledige programma:

Prinses Juliana o.l.v. Alex Zwijgers 

So nimm den meine Hände - arr. Jacob de Haan 

Theatre Music - Philip Sparke 

How to Train Your Dragon - arr. Ton van Grevenbroek 

Extreme Beethoven - Johan de Meij 

 

 

Brabants Fanfare Orkest o.l.v. Frans van Dun 

March - Derek Broadbent 

Concertino voor alt-saxofoon - Gerard Sars 

(solist: Bas Lodewijks) 

The Saba Adventure - Joop van Dijk 

Fandango - arr. Jan Bosveld 

The Waltonian - J.J. Richards 

 

 

Brassband Schoonhoven o.l.v. Erik Janssen 

Snarepiece 

 (solist: Niels Verbeek (percussie) 

Intrada: Ein Feste Burg - Ray Farr 

Devil's Dance - Ed de Boer 

(solist: Joop van Dijk (Eb Bass) 

Of Distant Memories - Edward Gregson 

Epitaph (for Hillsborough) - Peter Meechan 

Turris Fortissima - Steven Ponsford