Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Eerste prijs met promotie voor het jeugdorkest

Zaterdag 3 november jl. heeft het jeugdorkest in de 4de divisie deelgenomen aan het KNFM concours in Goes. Een spannende dag voor het jeugdorkest en met 2 goede try out concerten achter de rug werd met vertrouwen aan het concours begonnen. Het verplichtwerk was Rapunzel van Bert Appermont en het keuzewerk Ross Roy van Jacob de Haan. Dit laatste muziekstuk is trouwens voor orkesten in de 3de divisie, het jeugdorkest had het zichzelf dus niet makkelijk gemaakt. En laat nu de componist Jacob de Haan ook in de jury zitten. Spannend!

Het optreden ging geweldig en vol verwachting werd gewacht op de punten. Die punten logen er niet om! Voor het verplichtwerk gaf de jury 86.50 punten en voor keuzewerk 86.17 punten. Dat is een gemiddelde van 86.34 punten. Een eerste prijs met promotie naar de 3de divisie. Ter indicatie: bij het behalen van 80 punten krijgt een orkest een 1ste prijs (daaronder vanaf 70 punten een 2de prijs) en bij 85 punten een 1ste prijs met promotie voor orkesten t/m de 2de divisie. Het jeugdorkest heeft mooie rapporten ontvangen, ook van Jacob de Haan. Hij sloot zijn rapport over zijn eigen compositie Ross Roy af met “Bravo”. Buiten dat er als orkest goed is gespeeld, moeten de solisten ook genoemd worden. Erg knap dat er tijdens een spannend concours zulke goede solo’s zijn gespeeld. Zeker Mikal had het op alt sax niet makkelijk met solo’s in beide werken. Van de jury heeft zij terecht een mooi compliment gekregen.

Foto's

{gallery}ConcoursJeugdorkestGoes2012{/gallery}