Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Weer een schitterend HaFaBraConcert

Het was een mooie muzikale ontmoeting van Friesland met de Hoeksche Waard, die op 4 juni jl. plaatsvond in het PJ Muziekcentrum in Klaaswaal. Uit het Friese Buitenpost was de Nederlandse top brassband De Wâldsang afgereisd naar Klaaswaal voor een optreden tijdens het HaFaBraConcert, dat jaarlijks door Prinses Juliana wordt georganiseerd. Deze geweldige band maakte gelijk kennis met 2 Hoeksche Waardse orkesten die musiceren op het hoogste niveau in Nederland, naast het harmonieorkest van PJ was namelijk ook het fanfareorkest van CMV Crescendo uit Zuid-Beijerland van de partij.

Het harmonieorkest van PJ opende de avond en had een mooi programma uit het harmonieorkest repertoire met o.a. Cap Kennedy van Serge Lancen, een werk dat de ruimtereis uitbeeld van de Apollo 11. Ook Saga Candida van Bert Appermont stond op het programma, een werk dat PJ tevens zal spelen op het Hoeksche Waard Festival komend najaar. Na PJ gaf dirigent Alex Zwijgers het “stokje” over aan zijn broer Henk, zodat hij met het fanfareorkest van Crescendo  het fanfaregedeelte van het concert kon voortzetten. Crescendo bracht o.a. het oorspronkelijke fanfarewerk en indrukkende New Life van Maurice Hamers. Ook voor Crescendo alvast een mooie try out voor het Hoeksche Waard Festival, waar dit werk ook op het programma staat. 

De hekkensluiter was brassband De Wâldsang uit Buitenpost. De muzikanten van De Wâldsang hadden er reis van ruim 2 ½ voor overgehad om kennis te maken met muzikaal Hoeksche Waard en het brassband gedeelte van het concert in te vullen. Dat De Wâldsang behoort tot de top van brassbands in Nederland en Europa hebben zij met hun fantastische spel dit concert laten horen. Het was een mooi en imponerend optreden, met o.a. Eastern Dances. Een concertwerk met solist op bariton Hendrik de Boer, waarvan de uitvoering veel indruk maakte op publiek en collega muzikanten.

Het volgende HaFaBraConcert staat reeds gepland! Op 10 juni 2017 zijn fanfare De Eendracht uit Eerbeek en brassband Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg te gast.

 

Programma van HaFaBraConcert 2016

 

HA Prinses Juliana o.l.v. Alex Zwijgers  

Cap Kennedy - Serge Lancen

I vow to thee, my country - Gustav Holst, arr. Alex Zwijgers

Saga Candida - Bert Appermont

Kinizsi - Julius Fucik

 

 

FA Crescendo o.l.v. Henk Zwijgers

Osterfjorden  - Stijn Aertgeerts

New Life - Maurice Hamers

Interlude - Philip Sparke, arr. Jos Stoffels

E.T. -  John Williams, arr. Klaas van der Woude                 

 

 

BRA De Wâldsang o.l.v. Rieks van der Velde

Behind the curtain - Ludovic Neurohr

Sunset Serenade  - Thomas Doss, arr. Klaas van der Woude

Eastern Dances - Bertrand Moren

Solist Hendrik de Boer

Caspers Lullaby  - James Horner, arr. Sandy Smith

Trance  - Thomas Doss

Finale uit Faust  - Guiseppe Verdi, arr. Ray Woodfield