Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Prachtig concours resultaat orkest

Op zaterdag 8 november jl. heeft het harmonieorkest van Prinses Juliana meegedaan aan een landelijk concertconcours. Deze concertwedstrijd vond plaats in het Zaantheater in Zaandam en werd georganiseerd door de landelijke muziekbond: het KNMO. Prinses Juliana komt uit in de eerste divisie, de hoogste divisie voor amateur orkesten. 

De afgelopen maanden stonden voor PJ in het teken van dit concours, waar 1x in de 3 a 4 jaar aan deelgenomen wordt. Groepsrepetities, extra repetities, een studiedag en een try out concert behoorden tot de voorbereiding. Alles ten doel om de muziek tot in de puntjes in de vingers te krijgen, want PJ had het zichzelf niet makkelijk gemaakt met deze uitdaging. Het verplichte werk voor PJ was Divertimento van Oliver Waespi, een compositie dat het uiterste vergt van de orkesten die in de eerste divisie uitkomen. De uitvoering werd beloond met 88.67 punten, een fantastische score voor dit werk dat geschreven is voor de top orkesten in de hoogste divisie. Als keuzewerk was gekozen voor Tales & Legends van Etienne Crauzas, waar 88.50 punten voor werden toegekend.

Het optreden van Prinses Juliana werd door de jury gewaardeerd met een totaal van 88.59 punten (van totaal 100). Goed voor een dikke eerste prijs en tevens een trotse 2de plaats met slechts een verschil van 1.4 punten op de concourswinnaar. Een concours met een gouden randje, waar met veel plezier hard aan is gewerkt tijdens de voorbereiding, met een uitkomst om trots op te zijn. Eenmaal met de bus weer terug in Klaaswaal werd er daarom nog lang feest gevierd in het PJ Muziekcentrum.

Onderstaand een overzicht van de resultaten van de orkesten die uitkwamen in de eerste divisie.

Euphonia – Goes 87.83

OBK – Zeist  90.00

Gruno’s Post Harmonie – Groningen  85.09

Prinses Juliana – Klaaswaal 88.59

 

Onderstaand de overige uitslagen:

4e divisie: 

Kunst & Vriendschap - Maurik 86,17 +promotie

Crescendo - Noordwijk 80,92 

Sursum Corda - Andijk  81,75 

3e divisie:

Apollo - Goedereede 80,67 

Erato - Spanbroek 76,75 

Accelerando - Sint Annaland  80,00

Us Ideael - Nieuw Leven Echten (Frl.) 83,92

Introductie

Excelsior - Bolnes  bindend advies 4de divisie