Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

Gastdirecties Jan Gerrit Adema

Jan Gerrit AdemaIn juli zullen er, tijdens de vakantie van Alex Zwijgers, 2 repetities van het harmonieorkest worden geleid door Jan Gerrit Adema. Onderstaand een biografie van deze dirigent.

De in Drachten geboren Jan Gerrit Adema krijgt zijn eerste muzikale lessen op de tenortuba aan de muziekpedagogische academie van Leeuwarden. Aan het conservatorium van Groningen behaalt hij zijn eerste diploma’s voor directie en bastuba bij Lex van Diepen en Ane Travaille.

In Tilburg specialiseert hij zich in directie en tuba bij Jan Cober en Piet Joris. Hij behaalt zijn Groot Diploma en tevens  het  Uitvoerend Musicus op bastuba in 1997 en 1998.

Hierop volgend behaalt hij het diploma Orkestdirectie bij Kerry Woodward aan het conservatorium van Enschede waarna hij  zijn studie vervolgt in Rotterdam bij Hans Leenders. Masterclasses volgt hij onder andere bij Eugene Corporon, Claus Peter Flor, Georg Fritz, Jan de Haan, Sef Pijpers, David King, Ian Porthouse en Roger Bobo.

Jan Gerrit Adema speelde als freelance musicus bij verschillende orkesten als het Radio Kamer Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Brabants Orkest, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en het Amsterdam Wind Ensemble.

Hij is vast verbonden aan brassband Altena Brass uit Andel, Harmonie TOG uit Berlicum, het Dordrechts Philharmonisch Orkest en Koninklijke Harmonie Volksvlijt en Volksvermaak uit Waspik. Met deze orkesten maakt hij vaak spraakmakende programma’s. Zo won hij de Tilburgse Kunstprijs, dirigeerde hij het Requiem van Hidas met het Concertkoor en internationale zangsolisten als Natalya Kraevsky en Julian Hartman, en gaf onlangs een spectaculair concert voor DJ en orkest met Lucien Foort.

Ook werkte hij met topmusici als Jörgen van Rijen, Fritz Damrow, Tjeerd Top, Jasper de Waal, Tatiana Koleva, Ilja Reijngoud, Alexander Verbeek, Stephen Mead, Hans Nikkel en An Raskin.

Jan Gerrit Adema doet regelmatig gastdirecties. Zo dirigeerde hij het Waterlands Blazers Ensemble, het Symfonisch Blaasorkest van het Brabants Conservatorium, Ensemble Original Winds en was hij assistent bij het European Youth Orchestra.

Bron: www.jangerritadema.nl