Bemachtig deze prachtige kavels alvast! Op 7 april aanstaande vindt de PJ GIGA Veiling 2018 plaats. Bieden kan alvast online!

Lees meer >>
Kavels Giga-veiling 7 april 2018 De kavels voor de Giga-veiling van 7 april 2018 zijn bekend. Bekijk hier de PDF.

Lees meer >>
Vacature dirigent jeugdorkest We zijn op zoek naar een nieuwe dirigent(e) voor het jeugdorkest.

Lees meer >>

MaartConcert 2014 met René van Kooten: hij kwam, zag en overwon!

Het MaartConcert van Prinses Juliana is toch wel het hoogtepunt van het jaar, waar lang naar wordt uitgekeken. Niet alleen door het publiek, maar zeker ook door de muzikanten. Ook dit jaar is  hard gewerkt aan een goed programma, om het publiek van een mooi concert te laten genieten. Dit jaar was er weer een speciale gast uitgenodigd. Een geweldige zanger en acteur behorende tot de top van Nederland, na te hebben opgetreden in de grote theaters van Nederland zoals het Nieuwe Luxor, het Circus Theater in Scheveningen, het De LaMar in Amsterdam en Koninklijk theater Carré stond hij op het podium van de concertzaal van Prinses Juliana: René van Kooten.

De dinsdag voor het MaartConcert was hij nog naar Klaaswaal afgereisd voor een generale repetitie in het PJ Muziekcentrum, toen zat de sfeer er al goed in. Dit alles kwam tot uiting tijdens het concert op 8 maart jl. Het orkest o.l.v. Alex Zwijgers speelde een veelzijdig programma, met o.a. Danse Bacchanale van Camille Saint-Caens, Conga del Fuego Nuevo van Arturo Marques en The Balcan Clarinet, met een fantastisch solo optreden van Irene Naaktgeboren. In een recensie op musicalsites.nl staat hierover:” Klarinettiste Irene de Jong speelde een schitterend muziek stuk "De Balkan Clarinet" en zorgde voor een daverend applaus vanwege haar weergaloze uitvoering voor een vrijwel uitverkocht zaal.”

Verder stonden The New Glenn, Feeling Good en een James Bond medley genaamd Shaken not stirred na de pauze op het programma. De dames betraden toen als echte Bond girls het podium en Alex Zwijgers als 007 zelf, in smoking met revolver.

René van Kooten is een veelzijdige zanger en dat blijkt ook uit de nummers die met orkest werden uitgevoerd. Nederlands talige nummers zoals het ontroerende "Zeg me dat het niet zo is" tot het tegenovergestelde "Dansen op de Vulkaan". Maar ook zong hij o.a. een medley van André Hazes en natuurlijk mocht een medley van Jersey Boys niet ontbreken, in die musical speelt hij namelijk momenteel een hoofdrol.

De recensie van musicalsites.nl vermeld o.a. nog: “Dit concert is een waardig concert met een solist in de vorm van René van Kooten die dit orkest nog dat extra beetje spice kon geven om nog meer te knallen. Hoewel een sporthal niet de ideale zaal is voor een concert was de kwaliteit van zowel orkest als techniek zo goed dat het geluid prima tot zijn recht kwam. Het orkest speelde strak en krachtig onder de bezielende leiding van dirigent Alex Zwijgers. Het publiek mocht met een swingende tred en grote glimlach de zaal verlaten terwijl men het laatste nummer nog verder kon neuriën op weg naar huis.”

Zie tevens de recensie op www.musicalsites.nl.